Vad innebär ett bodelningsavtal?

Ett bodelningsavtal kan verka som något du kanske inte behöver nu, men för att undvika framtida problem så är det bra att ta det säkra före det osäkra. Vid en separation eller skilsmässa måste ni dela upp era tillgångar.

Gift eller sambo, spelar ingen roll

I stunden för separationen kan ni vara överens, men för att slippa problem i framtiden kan ni behöva juridisk hjälp. Vem har rätt till bostaden? Vad är bostaden värd? Ska vi dela allt rakt av? Svåra frågor för er att svara på och därför är det bra att ta den hjälp som finns.

Ta den hjälp ni behöver

Bodelningsavtalet är ett juridiskt avtal som ni båda skriver på. Avtalet ska finnas som ett stöd vid uppdelningen av tillgångar och skulder vid er separation. Detta för att ingen av er ska kunna komma efteråt och kräva egendom eller pengar som ni inte har rätt till. Det fungerar som en trygghet för er båda när ni inte längre vill eller kan leva tillsammans.

Ett liv efteråt

Oavsett hur livet ser ut efter en separation är det viktigt att kunna leva vidare. Bodelningsavtalet ger er hjälp ni behöver för att kunna fortsätta livet utan onödigt tjafs om pengar. Läs mer på nätet om hur en bodelning fungerar samt vilken juridisk hjälp ni kan erbjudas.