Upplev Norges fantastiska natur

Norge, vårt grannland. Det ligger inte långt bort men har en storslagen och sagoliknande natur. I Norge kan du få uppleva alltifrån glittrande fjordar och magnifika berg till sprudlande städer. Men vilka är de bästa platserna att besöka?

För att planera sin avfärd bör du bestämma flyg och vilket typ av boende du ska ha. Men först behöver du såklart veta till vilken del av Norge du ska besöka.

Tromsø

I Norra Norge hittar du Tromsø. Det brukar kallas Norges Arktis och här kan du få uppleva alltifrån norrsken om du åker på vintern, midnattssol på sommaren till valsafari. Det finns jättefina miljöer för vandring. Med detta som utgångspunkt kan du ta dig till Norges nordligaste punkt, Nordkap. I Ishavskatedralen hålls det spektakulära konserter. Vill du få en perfekt utsikt över staden kan du ta en linbana upp.

Lofoten, Nordland

Här får du uppleva otroliga fjordar, mysiga fiskebyar och vackra stränder. Hit kan man med fördel åka efter högsäsongen då det inte är lika många turister. Lite längre söderut hittar du Kystriksveien, som har blivit utnämnd till en av världens mest natursköna vägar.

Bergen

Denna stad är Norges näst största. Här hittar du fantastiska världsarv samtidigt som du kan njuta av fina restauranger och musik. Sju bergstoppar omgiver staden, vilket bara det är en magnifik upplevelse. Du får se hus i bergskanterna och du kan promenera på vackra kullerstensgator.

Gierangerfjorden

Denna fjord är femton kilometer lång och bergen längs den har vackra vattenfall. En bra utgångspunkt här är Ålesund där man kan vandra och åka skidor eller njuta av stadens arkitektur.  Här möter fjordar och fjäll havet.

Oslo

Norges huvudstad är väl värt ett besök. Här finns det otaliga restauranger med hög kvalitet, olika events, museer och roliga attraktioner. Runt staden finns Oslofjorden och stora skogsområden vilken innebär att du kan kombinera ditt besök i staden med cykelturer, vandring och skidåkning.

Lycka till med ditt besök och glöm inte att ta massvis med bilder!