Fördelarna med cykling

Redan som små får vi lära oss att cykla. I barndomen är cyklingen kopplad med glädje och det är lätt att glömma bort den glädjen när man är vuxen. Därför kommer vi i detta inlägg fokusera på vilka fördelar som finns med att cykla. Om du inte redan har en cykel kan du kolla in Cykloteket för att införskaffa det du behöver.

Bra motion

För det första så ska du börja cykla för att få motion. Många cyklar till och från jobbet eller skolan för att få vardagsmotion. Sedan kan du också cykla för att träna kondition. Dessutom anstränger du ett flertal av kroppens muskler, främst benmusklerna när du cyklar vilket stärker dina ben.

Frisk luft

En annan fördel med att ge sig ut på en cykeltur är att du får frisk luft. Många upplever att de blir piggare efter att de fått i sig frisk luft. Att ta hojen och cykla någonstans är ett bra sätt för dig att uppleva naturen i ditt område.

Liten miljöpåverkan

Sist men inte minst ska du cykla för att det påverkar miljön betydligt mindre om man jämför med att åka bil eller kollektivtrafik. Många som bor i städer har valt bort andra färdmedel och cyklar för att det gör minst klimatavtryck.