Förbered inför kommande skotersäsong

Med rätt utrustning blir skoterturen skönare. Bra kläder är viktigt med tanke på de stora temperaturvariationerna när du är ute och kör skoter.

Handla något nytt och försäkra dig om att skoterkläderna har ett membran som skyddar dig mot väta. Kläderna ska andas och släppa ut fuktig luft som kan kyla ned dig. En skoteroverall ger ett utmärkt skydd mot kyla. Det finns även skoterjacka med tillhörande byxa om du föredrar det istället för en overall. Investera i ett varmt underställ, bra skoterhandskar och en skoterhjälm.

Underhåll skotern

Att köra skoter är roligt men det är ett olycksdrabbat fordon. Därför är det enormt viktigt att kolla skotern och testköra den innan du ger dig ut på första turen för säsongen. Din skoter har stått stilla sedan senvåren och det är viktigt att gå igenom stötdämpare och variatorer noga innan du använder den igen. Noggrant underhåll ger dig en bättre start på den nya skotersäsongen och skotern får en ökad livslängd.

Kör försiktigt

Risken att större än vanligt när den första snön kommer att du kör på något som blivit gömt under snön. Längre fram under säsongen finns det ett skyddande snölager i botten så det är viktigt att testköra varsamt för att undvika att köra på stenar och stubbar.